Hoidised  » Kompotid

Sõstrakompott

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Marjakompott.
Pane puhastatud, loputatud ja nõrutatud punased sõstrad toorelt purki või pudelisse, raputa vahetevahel nõud, et rohkem marju mahuks.
Suhkrulahuse saamiseks keeda vett, lisa vähehaaval suhkur, keeda veel 2-3 minutit, riisu vaht, vala lahus kuumalt peene joana marjadele, jällegi nõud vahetevahel raputades, et marjade vahelt eemalduks rohkem õhku. Harilikult arvestatakse ühe liitri vee kohta 300 kuni 800 g suhkrut.
Kuumuta ja sulge pudelid või purgid õhukindlalt.  
Keskmiselt arvestatakse 0,4 liitrir (1½-2 klaasi) suhkrulahust 1 kg marjade kohta.
1-liitrise nõu täitmiseks on vaja u 700-800 g marju ja 0,3 liitrit (1½ klaasi) suhkrulahust, selle saamiseks võetakse 2,0 liitrit (1 klaas) vett ja 150 g (3/4 klaasi) suhkrut.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa