Hoidised  » Kompotid

Põldmarjakompott

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Marjahoidis.
Pane puhastatud, loputatud ja nõrutatud marjad toorelt purki või pudelisse, raputa vahetevahel nõu, et rohkem marju mahuks. 
Suhkrulahuse saamiseks keeda vett, lisa vähehaaval suhkur, keeda veel 2-3 minutit, riisu vaht, vala lahus kuumalt peene joana marjadele, jällegi nõud vahetevahel raputades, et marjade vahelt eemalduks rohkem õhku. Harilikult arvestatakse ühe liitri vee kohta 300 kuni 800 g suhkrut. 
Steriliseeri ja sulge purgid õhukindlalt. 

HEA TEADA! 
* Keskmiselt arvestatakse 0,4 liitrit (1½-2 klaasi) suhkrulahust 1 kg marjade kohta. 
* 1-liitrise nõu täitmiseks on vaja u 700-800 g marju ja 0,3 liitrit (1½ klaasi) suhkrulahust, selle saamiseks võetakse 2,0 liitrit (1 klaas) vett ja 150 g (3/4 klaasi) suhkrut.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Triin 13.aug 2011 21:14
Parim viis põldmarjade säilitamiseks.
pille 22.juuli 2011 17:35
ilmselt mõeldud 0,2 liitrit vett, mitte 2,0 ja see on ikka üks väike klaas
sannu 22.juuli 2011 15:37
2,0 liitrit vett ei saa olla võrdne 1 klaasi veega, vt, retsepti viimane lõik
evely 04.nov 2008 10:01
mega mega hea retsept
1