Uudiskiri Instagram Facebook
 
Mahlad

Rabarberimahl

Mahlad

Rabarberimahl

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Sobib pikema ajaliseks säilitamiseks.
Retsept
rabarbrit
vett
suhkrut
Mahlaks kasutatakse jämedaid punasevärvilisi varsi. Tükelda pestud, kuid koorimata rabarber ja keeda väheses vees (1 kg rabarbri kohta 4-6 dl vett) ja pane hõredale riidele nõrguma, kuid mitte surve alla. Saadud mahlale lisa 1 l kohta 300-500 g suhkrut, keeda, riisu ära pealekogunenud vaht ja vala eelkuumutatud pudelitesse, mis sulge kohe. Suhkruga mahlast on lihtne valmistada morssi ja teisi karastavaid jooke.

KOMMENTAARID

Katrin 14.aug 2016 10:55
Rabarberimahla tegemine säärasel moel on väga lihtne ja kiire ka. Suhkruga olin pigem kitsi ehk siis max 300 g liitri kohta ja nii sai mahl mõnusalt rabarberimaitse rohke. Naudime!
evar69 18.aug 2012 10:12
Seisab häste pudelis-mul mõned veel 2a vanad,ikke hääd.Iga aasta teen,ka vaarika,kirsi,karus-
marja mahla aurutajaga.See aasta proovisin ka maasika mahla-tuleb küll.Aga kõik ilma suhkruta.
Kertu Kaljuveer 10.juuni 2012 12:39
Tegin ka aurutajaga, väga maitsev sai. Kas kellelgi on kogemust, kui kaua see mahl pudelis säilib? Kui on kenasti kuumutatud ja hoidistatud
köögikata 11.juuli 2010 15:28
meie lastele väga maitseb,teen juba teist aastat.
vmustankin 20.juuni 2009 19:12
aurutajaga saabki head mahla.
salamander1 25.okt 2005 13:27
ma ei tea kas on?vastik
lisann 14.juuni 2005 20:56
Kas ka aurutajaga on võimalik mahl kätte saada?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes