Hoidised  » Mahlad

Rabarberimahl

Keskmine hinne: 3.41 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Sobib pikema ajaliseks säilitamiseks.
Mahlaks kasutatakse jämedaid punasevärvilisi varsi. Tükelda pestud, kuid koorimata rabarber ja keeda väheses vees (1 kg rabarbri kohta 4-6 dl vett) ja pane hõredale riidele nõrguma, kuid mitte surve alla. Saadud mahlale lisa 1 l kohta 300-500 g suhkrut, keeda, riisu ära pealekogunenud vaht ja vala eelkuumutatud pudelitesse, mis sulge kohe. Suhkruga mahlast on lihtne valmistada morssi ja teisi karastavaid jooke.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Katrin 14.aug 2016 10:55
Rabarberimahla tegemine säärasel moel on väga lihtne ja kiire ka. Suhkruga olin pigem kitsi ehk siis max 300 g liitri kohta ja nii sai mahl mõnusalt rabarberimaitse rohke. Naudime!
evar69 18.aug 2012 10:12
Seisab häste pudelis-mul mõned veel 2a vanad,ikke hääd.Iga aasta teen,ka vaarika,kirsi,karus-
marja mahla aurutajaga.See aasta proovisin ka maasika mahla-tuleb küll.Aga kõik ilma suhkruta.
Kertu Kaljuveer 10.juuni 2012 12:39
Tegin ka aurutajaga, väga maitsev sai. Kas kellelgi on kogemust, kui kaua see mahl pudelis säilib? Kui on kenasti kuumutatud ja hoidistatud
köögikata 11.juuli 2010 15:28
meie lastele väga maitseb,teen juba teist aastat.
vmustankin 20.juuni 2009 19:12
aurutajaga saabki head mahla.
salamander1 25.okt 2005 13:27
ma ei tea kas on?vastik
lisann 14.juuni 2005 20:56
Kas ka aurutajaga on võimalik mahl kätte saada?
1