Hoidised  » Mahlad

Astelpajumahl

Keskmine hinne: 5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Väga tervislik mahl.
1,5 kg astelpaju marju (annab kusagil 1L mahla)
500 g suhkrut


Marjad katta veega. Keskmise kuumusega keeta. Keedetud mass läbi sõela lasta. 1l mahla suhkruga segada ja 5 min keeda lasta.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Helve 26.okt 2015 10:39
Milleks nii palju suhkrut?Pastöriseeri-
mise korral peaks ju vähemaga saama või hoopis ilma surkruta?
kai 17.sept 2013 00:05
meil on mahlapress Hurom. Lasen marjad läbi pressi, saadud mahla kuumutan koos suhkruga ja panen sahvrisse.
kess 18.juuli 2013 16:12
Meie pere Astelpaju mahl :) Korjatud astelpaju blenderis/köögikom-
bainis sodiks. Lasen läbi sõela. Seemned ju kõvad ja nendega ei ole miskit teha. Saadus puhas, naturaalne, ilma lisanditega mahl - selle panen "villin" jääkuubikute kottidesse laiali. Sealt talvel hea võttagi. 1 kuubik on 1 kobe kruusitäis mahla. Ja siis saab sinna juba suhkrut lisada vastavalt jooja soovile. Või tee sisse. Või kuuma vee sisse :) Imeline.
Atsinna 14.sept 2009 21:09
Puhastamata marjad paned sügavkülma, järgmisel päeval kerge puhastada, aga kiirelt ja väiksemate portsjonidena, et üles ei sulaks. Puhastatud marjad tagasi sügavkülma.
helvet 14.sept 2009 20:20
proovin ka nii pole ennen astelpajuga tegemist olnud väga raske on puhastada antke nöu
naanõ 02.sept 2009 13:51
Toormahl ei säili külmikus ka üle 5-6 päeva. Tõsijutt,et hoiab ära haigused kui kasvõi nädalas liiter mahlajooki ära juua. Ise teen nii: kümiku marjadele (300gr)valan kuuma vee,et sulavad, siis saumikseriga sodiks, 1,5 l vett peale ja kallan läbi sõela ja lisan suhkru maitse järgi. Saab ca 3 liitrit jooki perele nädalaks. kas selle jäägi võib ära kasutada: seemned kestad kuivatada ja jahvatada ja tarbida keefiri v moosiga või siis kuivatatud saole lisada külmpressõli ja lasta imbuda 10 päeva, tarvitada õli. Tervis jääb!
mari 28.aug 2009 01:04
katsetasin toormahla segada rohke meega. Ei tea, kas säilib külmkapis?
vantsu 06.veeb 2005 19:47
Mina olen teinud külma vee ja suhkruga, aga nii on veelgi parem.
apensiil 05.veeb 2005 10:18
mina tarvitan astelpajumarju juba neljandat aastat. ise teen veidi teisiti - et mitte vitamiine hävitada, ei keeda ma marju :) ja suhkru asemel kasutan mett ühesõnaga, teen nii: marju hoian sügavkülmas sealt võtan igal hommikul peotäie marju (s.t. iga inimese kohta 1 hästi pisike peotäis, niipalju, kui kinnisesse rusikasse mahub) ja kallan neile veidi sooja vett, et nad sulaksid toimetan oma dushi all käigud jms ära ja siis surun marjad kahvliga sealt tassis katki (võib ka sauseguriga purustada, kuid see pole enam see) kallan segu kannu, valan sellele sooja (mitte eriti kuuma :) ) vett peale ja lisan mett. segan ja joon :) äärmiselt tervislik, hoiab reipana ja haigused eemal
1