Uudiskiri Instagram Facebook
 
Mahlad

Suvine toormahl sõstarde ja vaarikatega

Mahlad

Suvine toormahl sõstarde ja vaarikatega

Lia Virkus Sõstratoidud salatitest magusani
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Rubiinpunane mahl küpsetest suvemarjadest. Kui mõlemaid marju pole, tee mahl vaid ühest. Maitsekooslus on siiski kõige parem, kui kasutad mõlemaid marju!

üle 60 min

Retsept
600 g Vaarikad
400 g Punased sõstrad
500 g Pruun suhkur
1 sl Sidrunhape

1. Puhasta marjad ja püreesta kergelt. Sega hulka suhkur ja sidrunhape ning lase seista umbes 2 tundi, kuni suhkur on lahustunud.

2. Pane 1 ööpäevaks külma, sega aeg-ajalt.

3. Hõõru mass läbi sõela ja kalla saadud mahl puhastesse pudelitesse. Säilib külmkapis nädala. Kui soovid panna mahla sügavkülma, paki see plastpudelitesse, kus jäta vaba ruumi paisumiseks.

HEA TEADA!
Kõige parem sõstarde säilitusviis on sügavkülmutamine, kuna nii säilib C-vitamiin hoidistamisel peaaegu täielikult. Sama kooslusega ‒ punased sõstrad ja vaarikad ‒ võid teha ka toormoosi (siis jäta sidrunhape välja) kohe kasutamiseks või sügavkülma panekuks. Maitseb uskumatult hästi.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree