Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marinaadid ja maitseäädikad

Magusamaitseline marineeritud küüslauk

Marinaadid ja maitseäädikad

Magusamaitseline marineeritud küüslauk

Maire Suitsu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Võrratu hoidis, mida kindlasti tasub proovida ka neil, kes muidu küüslaugust lugu ei pea. Magusamaitselised krõmpsuvad küüslauguküüned pakuvad hoopis uue maitseelamuse.
Retsept
portsjonile
1 kg Puhastatud küüslauguküüned
MARINAAD
1 l Kange hibiskusetee (tugeva roosa tooniga) või vesi
7 sl Suhkur
0.5 tl Jäme keedusool
6 sl Äädikas 30%
2 tl (kuhjaga) Rosépipar
2 tl Hakitud melissilehti
7 tera Vürts
SOOVI KORRAL LISA HOIDISESSE
küüslaugu õisikunutte (koos 5-10cm pikkuse varrega)
Et küüslauguküüsi oleks hõlpsam puhastada, leota neid kõigepealt 10–15 minutit kuumas vees. Lõika õhukeselt ära kannaosad ja eemalda siis koor. (Küüslaugu õisikunuttidelt ära kattelehti eemalda ega tütarsibulaid üksteisest eralda, nii annavad need hoidisele kaunima välimuse.)
Keeda valmis marinaad. Pane potti marinaadi sisse kiht küüslauguküüsi (ja õisikunutte) ning kuumuta tasasel tulel 1 minut. Tõsta need kohe väikestesse purkidesse (või pudelikestesse). Tee nii ka ülejäänud küüslauguga. Seejärel keeda marinaad veel kord läbi ja vala kuumalt purkidesse. Kaaneta korralikult ning säilita jahedas.
Hoidis on kasutamisvalmis umbes kahe nädala pärast.
NB! Ära kohku marinaadi esialgsest kangusest – paari nädalaga selle maitse maheneb! Samuti arvesta, et ajapikku kaotab hibiskuseteest valmistatud marinaad oma roosa värvuse.
Kogustest valmib 2 liitrit hoidist.

KOMMENTAARID

EIt.ehk vanamoor 27.aug 2015 14:48
Marinaadi asemel võib kasutada ka koera kusat...
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool