Hoidised  » Marinaadid ja maitseäädikad

Magusamaitselised marineeritud küüslauguküüned

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Võrratu hoidis, mida kindlasti tasub proovida ka neil, kes muidu küüslaugust lugu ei pea. Magusamaitselised krõmpsuvad küüslauguküüned pakuvad hoopis uue maitseelamuse.
Kogus: 1 portsjon
Et küüslauguküüsi oleks hõlpsam puhastada, leota neid kõigepealt 10–15 minutit kuumas vees. Lõika õhukeselt ära kannaosad ja eemalda siis koor. (Küüslaugu õisikunuttidelt ära kattelehti eemalda ega tütarsibulaid üksteisest eralda, nii annavad need hoidisele kaunima välimuse.)
Keeda valmis marinaad. Pane potti marinaadi sisse kiht küüslauguküüsi (ja õisikunutte) ning kuumuta tasasel tulel 1 minut. Tõsta need kohe väikestesse purkidesse (või pudelikestesse). Tee nii ka ülejäänud küüslauguga. Seejärel keeda marinaad veel kord läbi ja vala kuumalt purkidesse.
Kaaneta korralikult ning säilita jahedas. Hoidis on kasutamisvalmis umbes kahe nädala pärast.
NB! Ära kohku marinaadi esialgsest kangusest – paari nädalaga selle maitse maheneb! Samuti arvesta, et ajapikku kaotab hibiskuseteest valmistatud marinaad oma roosa värvuse (nii nagu näed fotol).

Kogustest valmib 2 liitrit hoidist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Didi 20.nov 2009 02:00
on, on, sinine värvus tuleneb teatud reaktsioonist, aga on täiesti söödav ja ei ole miskil viisil kahjulik!
Leopold34 19.nov 2009 18:06
Huvitav, küüslaugud tõmbuvad natuke sinakaks, kas see ikka on ok???
1