Hoidised  » Marinaadid ja maitseäädikad

Gari ehk marineeritud ingverijuur

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Poes müüdav marineeritud ingver on kohustuslik lisand sushi juures. Millegipärast on tootjad otsustanud, et meile peaks meeldima roosat värvi gari. Väga noored ja värsked juurikad muudavad happe mõjul pisut oma värvitooni, aga mitte kunagi beebiroosaks. See on pigem värvainete teema.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
Koori ingver ning lõika hästi terava noaga õhukesteks viiludeks. Sega soolaga läbi ning jäta 10–15 minutiks maitsestuma. Keeda suhkrut ja äädikat kuni suhkru lahustumiseni. Lisa ingveriviilud, sega hästi läbi ning tõsta steriliseeritud purki. Kaaneta ja säilita õhukindlalt, näiteks külmikus.
Kogus 0.5 liitrit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Amon 31.jaan 2017 22:58
Paar märkust! Peale soolaga maitsestumist võiks külma veega loputada üleliigse nõretise ja soola maha. Idee on kergsoolata, mitte soolaga maitse mõrvata. Äädikat ja suhrut kindlasti MITTE keeta, rikub äädika maitse ja suhkur võib karamelliseerda. Muuseas see Tai äädikas on ka paras saast võrreldes Jaapani omaga, isegi hiinlaste toodang on parem. Parim variant on üldse külmast peast segada kuni lahustunud. Pur-
kide eraldi steriliseerimine on üleliigne energia raiskamine, va. juhul kui eesmärk pikemalt säilitada ja siis oleks mõistlik juba purgid keeva vette uputada ja ühes sisuga "steriliseeri-
da". Parimat!
Joel 13.dets 2012 23:50
See pigem sobib lisandina ,kui millegi sisse nt sushi,wokid ja muu seesugune Aasia teema :) mulle endale meeldib seda niisama ka süüa :)
lydia 23.nov 2012 20:11
Kuidas saaks kasutada,millesse sobib?
1