Hoidised  » Marinaadid ja maitseäädikad

Marineeritud kurgid

Keskmine hinne: 4.22 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Allolevast kogusest saab 3 liitrit kurgihoidist.
Kogus: 1 portsjon
Väikesed, täiesti värsked kurgid pestakse mitmes vees või kraani all voolavas vees hoolega puhtaks. Et kurgid jääksid kargemad, hoitakse neid 6-8 tundi külmas vees või külmas soolalahuses. Purgi põhja puistatakse pestud ja peenestatud lehti, tilli, küüslaugutükikesi, (punast pipart). Peale laotatakse kurgid võimalikult vertikaalses asendis, kuni purk on täis. Ülemised kurgid võivad olla laotatud horisontaalselt, peale puistatakse ülejäänud lehed ja maitseained. Keev marinaad valatakse ettevaatlikult kurkidele. Purgid täidetakse marinaadiga ääreni ja suletakse kohe keedetud metall- või klaaskaanega. Purke hoitakse jahedas hoiuruumis. Säilitamisel võib juhtuda, et mõni kaas läheb lahti, siis tuleb purk kohe sulgeda uue keedetud kaanega.

2 kg kurkidest saab u 6 pooleliitrist või 3 liitrist purki kurgihoidist.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Helle 20.juuli 2009 17:41
Pole hullu,Nurr! Mis halvasti,see uuesti ja harjutamine teeb meistriks .Edu katsetamistel:D
NurrMarta 20.aug 2008 14:48
Teate, see klaasimõõdu kasutamine on ikka väga segadusseajav. Enamasti on Tare retseptid klaasina arvestanud (nagu "vene" ajal) 250 ml ehk 0,25 liitrit. Siin on 1,2 liitrit tõlgendatud kui 6 klaasi, st. 1 klaas on 200 ml ehk 0,2 liitrit. Mingi süsteem võiks ikka olla :P Algaja aetakse ikka väga segadusse.
hellari 20.aug 2008 11:25
liiga hapud.Nii ei säili hästi. Parem oleks valada pealle kuum marinaad, panna kaaned lahtiselt peale ja lasta jahtuda. Siis valada kõikide purkide marinaad potti, viia keemiseni ja uuesti valada kurgipurki ühekaupa, viies kohe kuuma purgi vatiteki alla. Nii panna kõik purgid kummuli jahtuma umbes 12 tunniks. Sel moel on säilimine kindluststud.
1