Hoidised  » Marinaadid ja maitseäädikad

Klassikaline marinaad köögiviljadele

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Marinaadi põhiretsept.
Kogus: 1 portsjon
Marinaadi valmistamiseks lisatakse 1 liitri vee kohta 1-2 tl keedusoola ja veidi suhkrut, keedetakse mõni minut, vajadusekorral riisutakse vaht, lisatakse vürtsid ja sibulad. Vürtsidest kasutatakse musta pipart, vürtsi, nelki, kaneelikoort, muskaatpähklit, ingverit, koriandrit, sinepiseemneid jne. Vürtse võetakse u 6 g (1 tl) 1 liitri veekohta. Mõni minut pärast vürtside lisamist valatakse juurde ka äädikas, keedunõu suletakse tihedalt kaanega ja lastakse tõmmata 5 minutit. Marinaad jahutatakse. Marinaadi kulub u pool köögiviljade kogusest.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
lallu 26.sept 2010 13:25
äädikat 3 tl ja ürte 7 lehte
msdynamite 18.mai 2010 14:02
Kas keegi teab palju peab panema maitseürte, seda pole siin välja toodud ja kuidas selle äädikaga on? palju vaja panna?
1