Hoidised  » Marmelaadid ja võided

Porgandimarmelaad apelsiniga

Keskmine hinne: 3.84 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Porgandist saab väga edukalt moosi keeta, lisa vaid maitseerksust sidruni ja apelsiniga ning üllatu, millise päikeselise maitsebuketi saab ühepajatoidu-porgand moosi sees. Esimese hooga võiks arvata, et purki on tehtud aprikoosi-apelsinikeedus. Retsept on pärit Kanadast ja ilmunud täpselt sajand tagasi välja antud kokaraamatus.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Pese hästi hoolega sidrun ja apelsin, kasuta kuuma vett ja karedat nuustikut, et võimalikult palju eemaldada koorele pritsitud aineid. Riivi tsitruseliste koor ning haki sisu. Hoia kõik seemned alles ja pane need kas marli või teesõela sisse.
2. Vala potti vesi, tsitruseliste koor ja sisu. Lisa ka seemned, millest eraldub keetes pektiini, mis on nii moosi paksendaja kui ka säilitaja. Keeda vaiksel tulel umbes 10 minutit. Lisa riivitud porgand, suhkur ja näpuotsaga soola. Lase vaiksel tulel haududa 1 tund, et keeduse konsistents muutuks paksemaks ja vedelik siirupilaadseks.
3. Pane marmelaad steriliseeritud purkidesse. Sule õhukindlalt. Kuumuta purke kuumaveevannis 10 minutit ning lase koos veega jahtuda.
Kogus 1 liiter.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
2016 03.veeb 2016 21:44
jah, see võib tõesti hea olla. ise teen sageli lihtsalt erinevatest tsitruselistest marmelaade, kuid porgand paistab ka hästi sobivat. https://reedahoidise-
d.wordpres-
s.com/2016/02/03/mar-
melaad-
tsitruselistest/
umbes 31.okt 2012 22:21
ilmselt on hea
1