Hoidised  » Marmelaadid ja võided

Porgandimarmelaad sidruniga

Keskmine hinne: 5 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Sobib tarvitada kohe või ka säilitada pikemaajaliselt.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kõige sobivamad marmelaadi valmistamiseks on lühikesed porgandid (karotid), kuid ka poolpikkadest porganditest saadakse hea marmelaad. Porgandimarmelaadi valmistatakse septembri- ja oktoobrikuus, sest siis on porgand kõige pektiinirikkam. Puhastatud ja tükeldatud porgandid pane keevasse vette ning keeda kaanega suletud nõus pehmeks, siis suru porgand läbi sõela, võib ka pudrunuiaga katki pressida. Porgandite peenestamiseks võid kasutada ka hakklihamasinat. Peenestatud porgandeid keeda mõni minut. Lisa hästi peenikesteks ribadeks lõigatud sidrunikoor (tarvitatakse ainult pealmist kollast kooreosa, kooreribasid võid eelnevalt veidi keeta), keeda mõni minut, sidrunitelt eemalda valge kiht. Lõika puuvili õhukesteks  ratasteks, eemalda seemned ja tükelda veel, lisa porganditele koos suhkruga ja keeda kuni marmelaad on valmis. Sidruni asemel võib kasutad ka ebaküdooniat.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
sapsik 09.sept 2010 14:44
Tõesti väga hea, aga mina riivisin sidrunikoore ja pigistasin sisse sidrunimahla.
:) 30.aug 2010 09:06
Väga hea.
:) 30.aug 2010 09:06
Väga hea.
Jutsukene 01.dets 2009 08:58
Väga hea ja imeilusa värviga.
1