Hoidised  » Marmelaadid ja võided

Õuna-apelsinimarmelaad

Keskmine hinne: 4 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Lihtne ja maitsev.
Valmistusaeg: 40-60 min
Pese apelsin korralikult, lõika ära nii palju valget osa kui võimalik, tükelda. Koori ja puhasta südamikest ning tükelda ka õunad väikesteks tükkideks. Pane kõik potti, lisa vesi ja suhkur.
Keeda u 15 minutit, sega samaaegselt. Jahuta u 15 minutit ja alles siis pane purki ning sule õhukindlalt.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Jutsukene 07.dets 2009 11:39
küllaltki tavaline moos, kindlasti teeks asja paremaks riivitud apelsinikoor. vett pole kindlasti lisada vaja.
Atsinna 20.okt 2009 21:08
Mis sa ise arvad, palju seda tuleb, kui on 2 õuna, 1 apelsin ja paar klaasi suhkrut? Liitreid ju ei tule. saad ehk pooleliitrise purgitäie või tsutike rohkem. Vee jätaksin üldse panemata.
betuke10 19.okt 2009 17:31
kas keegi teab kui palju seda tuleb? :(
Lilia 24.sept 2009 08:37
mina panin natuke rohkem apelsiis ja riivisin koort ka natuke ja puistasin kaneeli, kui seguvalmshõõrusin läbi sõela ja kuumutasin ja purki. ja see moos võitis eelmisel aastal Esimese koha :D
viljar10 09.aug 2009 22:25
Milleks see vesi kui apelsinist tuleb nii palju mahla?! Kahtlen, et sellest marmelaadi nii saab, pigem vedel keedis, aga proovin huvipärast ise teha.
meriketark 22.mai 2005 19:31
See võib küll hea olla.Mina teen tikritest täpselt samuti,nende marjade ajal,ehk siis talvel külmutusest tikripü-
ree ja segan vahel hautatud apelsiniga,vahel toore purustatud apelsiniga,oleneb kas soovin vedelamat või paksemat konsistensi.
1