Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marmelaadid ja võided

Punase-musta sõstra võie

Marmelaadid ja võided

Punase-musta sõstra võie

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Sobib pikemaajalikseks säilitamiseks.

üle 60 min

Retsept
punaseid sōstraid
musti sōstraid
suhkrut

1 kg püree kohta võta 200-300 g (ehk 1-1½ klaasi) suhkrut.

Võie sarnaneb tooraine valikult ja valmistusviisilt marmelaadile. Seda võib keeta vähem pektiini sisaldavatest marjadest, puu- ja köögiviljadest, võidele lisatakse ka vähem suhkrut ja selle keetmisaeg on lühem. Tarvitades võide saamiseks koorimata puuvilja, surutaksesee pärast pehmeks keetmist läbi sõela. Võide valmistamiseks võib tarvitada ka mahla aurutamise teel saadud marja-puuviljajääki, lisades sellele värskeid marju, puu- või köögivilja.
ûhel või teisel viisil saadud ühtlane marjapüree keedetakse tihedamaks, lisatakse suhkur ja keedetakse koguaeg segades, kuni võie on läikiv, ühtehoidev ning lusikaga võidesse tõmmatud vagu vajub aeglaselt kinni. Kuum võie tõstetakse purkidesse nagu marmelaadki. On aga võide keetmiseltarvitatud vähem suhkrut ja ta on vedelam, siis tõstetakse kuum võie kuumadesse purkidesse, need täidetakse ääreni ja suletakse kohe õhukindlalt. Ka võib võidega täidetud purke kuumutada 85-90ºC juures 20-25 minutit.

 
 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree