Hoidised  » Marmelaadid ja võided

Aprikoosimaitseline marmelaad porgandist ja apelsinist

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: djkessu
Sobib pikemaajaliseks säilitamiseks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
5 suurt porgandit (umb 750 g)
4 apelsini
2 suure sidruni mahl
8 dl vett
12 dl suhkrut (ca 1 kg)

Valmistusõpetus:
* riivi porgandid (mitte väga peeneks)
* lõika apelsinide koor väikesteks viiludeks (sarnaselt porganditele)
* pressi apelsinidest mahl välja
* pane riivitud porgandid, apelsinikoored, apelsinimahl ja vesi potti
* keeda 30 min
* siis lisa suhkur ja sidrunimahl
* keeda 1 h 10 min vahepeal segades.
* segamist ära ära unusta, sest segada tuleb küllaltki tihti
* pärast paned valminud marmelaadi purkidesse ja hiljem sööd saiaga

Väga maitsev!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
aelt 08.aug 2011 16:26
Kunagi ammu tegin vale-aprikoosimoosi. Koos olid porgandid ja vist karusmarjad - ei mäleta. Aga mäletan, et väga hea ja huvitav oli. Kas kegi saab aidata?
trutsu 25.apr 2007 08:42
olen teinud.väga hea moos on.ka teised sööjad on kiitnud.
ark 18.sept 2006 11:33
midagi taolist on ka varem tehtud. Aga see on väga hea!
1