Hoidised  » Moosid ja keedised

Vale-apelsinimoos õunast ja kõrvitsast

Keskmine hinne: 4.02
Kogus: 1 portsjon
Pese sidrunid kuumas vees kõva harjaga, loputa ja kuivata. Riivi kollane kooreosa terava riiviga maha. Eemalda ja viska ära pehme valge koorealune osa. Lõika sidrunid väikesteks tükkideks, korja seemned välja. Lõika ka õunad ja kõrvits väikesteks tükkideks ning pane koos sidruni viljaliha ja koorega paksupõhjalisse keedunõusse, lisa vesi ja maitseaine. Hauta väikesel kuumusel pehmeks ehk umbes pool tundi ja töötle püreeks. Lisa suhkur ja hauta segades ilma kaaneta veel 10 minutit. Säilita külmkapis.

NB! Hoidisesuhkru kasutamine tihendab moosi konsistentsi ja suurendab veelgi sarnasust apelsinimarmelaadiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Elina 01.sept 2014 19:15
Väga hea moos, vett panin poole vähem ning lisasin omalt poolt veel vaniljekauna ka. Enne püreeks tegemist võtsin kauna välja. Suurepärane viis kõrvitsaid kasutada.
aalike 15.sept 2013 19:17
lisada ongverit ja astelpaju marju
carolkass 17.okt 2012 10:02
Vee kogus on siin retseptis kindlasti liiga suur, 0,5 l peaks piisav olema. Tegin ka alguses retsepti järgi, pärast keetmise ajal võtsin vett vähemaks, muidu oleks täielik lurr olnud. Maitse aga päris ok!
varblaseke 26.sept 2012 19:56
Panin 300 ml vett ja värsket ingverit jahvatatu asemel, nüüd söön ja kiidan. Ahjaa, (moosi)suhkrut panin ka poole vähem, nagu alati. Anu88, ma kavatsen säilitada traditsioonilisel viisil, saab näha, kas õnnestub. Ent miks ei peaks. :)
Robiina 16.okt 2011 16:25
Esimese portsu tegin kollasest, tuli liiga sidruni kollane, teisele portsule kasutasin oran?i kõrvitsat, tuli usutavam apelsini värv. Aga maitse poolest väga hea.
anu88 19.sept 2011 11:44
Kaua see moos külmkapis säilib? Kas keegi seda tavalise hoidisena ka säilitanud on - mitte külmkapis pean siis selle all silmas?
Jane 27.okt 2009 18:53
Tegin ka seda moosi, lisasin veel peotäie astelpaju marju ja poole laimi mahla. Väga hea ilus värv sai ja astelapaju seemned selles olid väga vahvad
Kamme8 26.okt 2009 19:11
Olen eelneva kirjutajaga ühel meelel. Mina ka just sellepärast proovisin seda moosi, et üks kõrvits oli juba salatiks tehtud ja purki pistetud. Salatit küllaga varutud ja kõrvitsaid oli ikka veel, siis tahtsin midagi põnevat proovida, et mitte õunu ja kõrvitsat raisku lasta. Tulemus oli väga apelsinimaitseli-
ne.:P
Daura 26.okt 2009 14:06
@svenatur -ikka selleks, et kui kodus hulgi kõrvitsat ja õunu ning tahaks ära kasutada, aga moosi tahaks hoopis apelsinimaitselist saada. Ei hakka ju poest apelsine ostma, kui kodus õunad käest ära lähevad. See moos tuleb täitsa "ehtne" välja. Ja moosisuhkur kallim küll, aga kulub vähem. Aga see on puhtalt maitse asi.
svenartur 26.okt 2009 14:01
Ei saa aru milleks teha valemoosi kui saab teha päris apelsinimoosi. Ja moosisuhkur on ju nii kallis, pole mõtet seda kasutada, saab väga hästi ka tavalise suhkruga teha
hundiin 25.okt 2009 18:17
vauuuuu kui hea ja ilus. panin tõesti vähem vett- pool liitrit ja siis veel ühe sutsu. moosisuhkru asemel kasutasin moosipaksendajat.
Kamme8 23.okt 2009 16:52
Teen hetkel seda moosi, see peaks kohe-kohe valmis saama aga oma konsistentsilt see absoluutselt moosi ei meenuta, täitsa vedel. Kasutasin moosisuhkrut nagu retsept ette näeb. Moosi värvus on aga super ilus- kuldkollane. Kas see 1l vett ei ole mitte liiga palju? Kas see moos läheb paksemaks, kui ära jahtub? Äkki keegi on veel katsetanud ja viitsib oma kogemused siia kirja panna.
1