Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

Arbuusimesi

Moosid ja keedised

Arbuusimesi

Emil Rutiku Kaukaasia köök
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristjan Lepp
Arbuusimesi on kui tilgake paradiisist.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Arbuus (hästi küps)
Pese arbuus ja lõika neljaks osaks. Võta sisu metalllusikaga välja, tükelda, hõõru läbi sõela ja kurna lõpuks läbi marli. Pane saadud mahl tasasele tulele keema, eemalda pinnale tekkiv vaht. Kurna mahl veel kord läbi marli ja keeda taas tasasel tulel.
Kui mahla on potis umbes viis korda vähem kui alguses, tee väike katse: suurepärane arbuusimesi on valmis, kui selle tilgad pärast jahtumist taldrikul laiali ei vaju, vaid ujuvad väga aeglaselt mööda taldrikut.

KOMMENTAARID

el 08.aug 2011 12:20
Maht vähenes tunduvalt rohkem kui 5 x, aga mee konsistentsi mahl ei võtnudki, pigem nimetaks ma seda arbuusisiirupiks. Keetmisel tekkinud isemoodi lõhn ei pruugi samuti kõigile meeldida. Seega - kui arbuusiga enam midagi muud tarka ette võtta ei ole, siis võiks ju veel korra katsetada, aga mitte niipea :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke