Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

Malbe pirnimoos mandlilaastude ja vanillitäppidega

Moosid ja keedised

Malbe pirnimoos mandlilaastude ja vanillitäppidega

Maru Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Mahe pirnimoos on hea nii pirnitükkidega kui ka püreestatuna. Röstitud mandlid annavad ka maitsesse oma panuse. Koheval ning krõbedal saial mõjub tõelise paitusena! Kogus 3 x 500 ml purki.

üle 60 min

Retsept
1.3 kg Pirn
0.3 dl Vesi
600 g Moosisuhkur
0.5 tk Vanillikupar
1 dl Mandlilaastud (röstitud)
1. Koori pirnid köögiviljakoorijaga ning lõika tükkideks. Vala potti pisike törts vett, seejärel pirnid ning vanillikupra poolik (lõika kupar enne pikuti pooleks). Lase pirnid madalal kuumusel ja osaliselt kaanetatud potis podisema.
2. Samal ajal rösti mandlilaastud õrnalt kuldpruuniks. Kui pirnid hakkavad vormi kaotama ning on muutunud sulapehmeks, võid ka pudrunuiaga kaasa aidata. Lisa moosisuhkur ning sega. Kui tekib vahtu, siis korja ära. Kui soovid tükilist pirnimoosi, siis korja vanillikupar välja ning vala siirupine keedis purkidesse. Kui aga soovid siidist moosi, surista nuimikseriga püreeks.
3. Purkide peale puista mandlilaastud ning sega need õrnalt sisse. Kui moosid on jahtunud, kaaneta purgid ja seo sildid siidpaelaga purgi külge.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke