Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

Maasika-rabarberimoos kaneelikoore ja vanillitähnidega

Moosid ja keedised

Maasika-rabarberimoos kaneelikoore ja vanillitähnidega

Maru Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Moos on rabarberiselt hapukas ja maasikaselt magus. Imeilusa värviga, kaneelise kõrvalnüansi ning vanillise suurpanusega. Kogus 700 ml.

40-60 min

Retsept
500 g Aedmaasikas
300 g Rabarber
1 dl Vesi
400 g Moosisuhkur
1 tk Vanillikupar
1. Lase hakitud rabarberid ja puhastatud ning vajadusel poolitatud maasikad parajas paksupõhjalises potis vähese veega keema. Libista sekka kaneelikoor ning vanillikupar. Hoia tuli ohjes ning sega aeg-ajalt, et moos saaks ühtlaselt keenud. Eemalda vahukulbiga vaht ning kui moos on moosi nägu, lisa suhkur ja luba magusalõhnalisel hoidisel veidi aega veel potis podiseda.
2. Pane puhtad purgid valmis ning asu neisse seejärel moosi jagama. Kaaneta kinni ning kleebi sildid peale.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool