Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

179 mureliga rummihoidis

Moosid ja keedised

179 mureliga rummihoidis

Maru Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Murelid on magusad ning imeilusa tooniga. Ja moos saab veel ka tumeda rummiga tembitud. Mmmagus luksuskaup! Kogus 2 x 500 ml.

40-60 min

Retsept
1.2 kg Murel
500 g Moosisuhkur
0.5 dl Tume rumm
0.3 dl Vesi
1. Puhasta pestud murelid kirsikivieemaldajaga – nii jäävad marjad terved ning köögiseinadki puhtad. Pane murelid potti, lisa pisut vett ning lase madalal kuumusel keema. Korja tekkivat vahtu hoolsasti ning lisa tume rumm. Mida tumedam ja karamellisem rumm kätte juhtub, seda parem. Viimasena lisa moosisuhkur. Sega potitäit õrnalt, et marjad jääksid võimalikult terveks – nii ilus on, kui saial on terved murelid. Keera tuli maha ning lase moosil veidi rahuneda.
2. Sarnaselt maasikamoosiga on siin hulgem head siirupit, mis talveõhtul passib jäätisepallidele lihtsalt imeliselt. Seepärast soovitan marjad pigem paari purgi vahel jagada ning allesjäänud siirupi eraldi villida.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp