Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

Aprikoosimoos porgandiga

Moosid ja keedised

Aprikoosimoos porgandiga

Maru Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Porgandist siiruviiruline, maitselt magus ja marmelaadine. Krõbeda saia kaunis kate, mis sobib hästi ka linnuliha juurde. Kogus 600 ml.

40-60 min

Retsept
400 g Aprikoos
100 g Porgand (peenelt riivitud)
1.5 dl Vesi
2 sl Sidrunimahl
300 g Moosisuhkur
1. Poolita pestud aprikoosid ning eemalda kivid. Need pista lillepotti ja looda, et peagi kasvavad toas pisikesed aprikoosipuud.
2. Pese, koori ja riivi porgand peeneks pudiks. Vala väiksemasse potti vesi ja porgand ning lase mõnda aega podiseda. Lisa aprikoosid ja sidrunimahl ning keeda tasasel tulel, kuni aprikoosid on pehmed ning kaotanud oma vormi. Kui tekib vahtu, siis korja hoolsalt ära. Lisa moosisuhkur, sega ja lase veel mõnda aega tasasel tulel mulksuda.
3. Vala moos läbikuumutatud purkidesse ja kaaneta. Kui purgid on jahtunud, kleebi peale silt moosi nime ning kuupäevaga. Või seo nööriga silt purgi külge.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool