Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

Klassikaline maasikamoos sidruniträpsudega

Moosid ja keedised

Klassikaline maasikamoos sidruniträpsudega

Maru Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Maasikad moosis on kodune klassika. Veidi sidrunit toob maasika ilusa palge paremini esile. Kui kahte purki villida tihedalt maasikaid, siis alles jäänud siirup villi eraldi purki koos meeldetuletusega – jäätisele! Kogus 600 ml.

40-60 min

Retsept
1 kg Aedmaasikas
0.5 dl Vesi
500 g Moosisuhkur
1 tk Sidrun (riivitud koor)
0.5 tk Sidrun (pressitud mahl)
1. Pane pooled maasikad tilga veega madalal kuumusel podisema. Sekka riivi sidrunikoort ja pigista mahla. Kui esimene pool maasikatest on potis oma vormi kaotanud, lisa ülejäänud. Keeda madalal kuumusel edasi ning korja hoolsalt vahtu – maasikas on kange vahutama. Madal kuumus hoiab aga maasikaid veidi enam marjana koos. Lisa moosisuhkur ning lase veel kuumal pliidil olla. Kui veel tekib vahtu, siis korja ära.
2. Pane puhtad purgid valmis ning vala moosi täis. Kuna tegemist on üsna siirupise moosiga, siis võid maasikad koguda ühtedesse purkidesse ning mõnda teise vaid siirupi jätta. Kaaned kinni ja sildid peale.


Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool