Hoidised  » Moosid ja keedised

Murakamoos

Keskmine hinne: 2.95 Allikas: Targu talita
Murakamoos.
Kogus: 1 portsjon
Puhastage marjad. Maitsva ja ilusa moosi saamiseks peaksid need olema äsja korjatud. Kihitage marjad suhkruga potti ning pange seejärel mõneks tunniks jahedasse kohta, et mahl välja imbuks. Soojendage potti aeglaselt ja laske sel tasasel tulel umbes 15 minutit keeda. Raputage potti vahetevahel, kuid ärge moosi segage. Riisuge vaht. Valmis moos valage purkidesse ja sulege. Soe murakamoos on hõrk lisand friteeritud juustu juurde. Keedis sobib hästi ka pannkookide ning juustukookidega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 25.juuli 2011 15:10
@Oijah, Pane terved murakad sügavkülma. :)
Oijah 25.juuli 2011 10:48
Hei! Tegin siin kooki ja panin murakaid sisse. Nüüd on aga veel neid marju üle. Tahtsin küsida, et kas neid sügavkülmutada ka kõlbab? No kas siis moosiks tehtud vms?
karlovitz 11.juuli 2011 23:18
Tegin aastaid tagasi emale toormoosi mikseriga. Aitäh ta mulle selle eest ei öelnud.Nüüd tean, et toormoosi ei tasu mikseriga teha.Ikka tasa ja targu.
Murakas 19.sept 2010 21:02
Kõige parema murakamoosi saab küpsetest marjadest. Korjatakse küll poolküpsetena, st saab transportida ja siis lastakse paberil järelvalmida et tupp v õiepõhi marja küljest lahti lööks. Suhkrut minimaalselt, põhja vaid tilk vett. Kui on võimalik korjata soost-rabast, siis varreküpsetest marjadest saab veel parema moosi. Nii head marja, kui murakas pole mõtet muude lisanditega solkida.
Helen 26.juuli 2009 20:27
ma soovitan teha murakamoosi virsikutega :P just praegu teen seda!
monika 20.juuli 2009 23:55
Tegin muraka d?emmi --;) super mõnus tuli:Y Aga vaarikaid ei soovita juurde lisada, teeb maitse kibedaks.
esu20 10.juuli 2007 20:24
Tahaksin teha murakamoosi apelsinidega aga kas keegi on proovinud? kas saab hea ?
Pogand 28.aug 2005 18:40
Parim!PARIM!PARIM!PA-
RIM!
tere-tere 25.aug 2005 15:04
Teeme moosi aga andke nõu kust võiks marju saada, et seda kõike teha.
sibrik 22.aug 2005 11:21
kõige parem on muraka toormoos.marjad purustada saumikseriga,lisada suhkur ning koos vahustada suhkru lahustumiseni..
Tilde 22.aug 2005 09:22
Ikka veel leidub murakarabasid. Selle suvel oli neid mõnusaid marju Aegviidu lähistel! Ja tõesti väga hea moos!
ur77ve 22.aug 2005 07:29
Samad sõnad. Ka mulle meeldib murakamoos üle kõige, kuid ei tea, kust neid saaks. Vanasti käisime murakal palju, kuid ajad on palju muutunud.
eveli 21.aug 2005 20:37
mmmm mulle murakamoos maitseb kahjuks ei tea kust neid korjata saaks:(
1