Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

Maasika-mandlikeedis konjakiga

Moosid ja keedised

Maasika-mandlikeedis konjakiga

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Maasika-mandlikeedis on tõeliselt luksuslik maiuspala, mida on tore ka sõpradele kinkida.
Retsept
portsjonile
1 kg Aedmaasikad
500 g Hoidisesuhkur
50 g Hakitud mandlid
3 sl Konjak või brändi
veidi vett
Vala potti veidi vett, lisa maasikad ja kuumuta keemiseni. Pane juurde moosisuhkur ning keeda 10 minutit. Lisa ka mandlid, keeda 5 minutit. Seejärel eemalda pott tulelt ning sega hulka brändi. Lase keedisel 30 minutit jahtuda, tõsta steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt.

KOMMENTAARID

NurrMarta 01.aug 2008 16:39
Ikka purki, mitte murki :)
NurrMarta 01.aug 2008 16:38
to Ernst: Moosisuhkruga keedetud moose soovitatakse enne purkipanemist jahutada, kuna see tarretub rohkem kui tavaline moos. Ja kuumalt murki pannes jõuavad marjad pinnale tõusta ning sinna ka tarduda :) Jahtudes jagunevad nad ühtlasemalt.
(nimetu) 01.aug 2008 15:13
vauuuuu- see on tõeliselt hea:) tegin esialgu natuke, kui maasikahullus haripunktis oli. otsa sai. nüüd hankisin maasikaid juurde, keetsin salaja valmis ja peitsin keldrisse, et talvel väike üllatus leida oleks
Ernst 03.juuli 2008 07:59
Miks peab enne purgkipanemist jahutama?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes