Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

Moos kõvakoorelistest marjadest moosisuhkruga

Moosid ja keedised

Moos kõvakoorelistest marjadest moosisuhkruga

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Põhiretsept, kuidas keeta moosi kõvakoorelistest marjadest moosisuhkruga.
Retsept
portsjonile
1 kg puhastatud mustad ja/või punased sõstrad
1 dl Vesi
500 g moosisuhkur
Aja marjad koos veega keema ning sega vähehaaval juurde suhkur. Lase 20 minutit keeda, tegutsedes vastavalt sellele, kas soovid keedist või džemmi; viimase saamiseks võid marjad saumikseriga purustada. Lase 20–30 minutit jahtuda, paar korda ettevaatlikult segades. Jahtumise ajal hakkab vedelik moosisuhkrus oleva pektiini mõjul paksenema ning kui keedist veel tasakesi segada, jaotuvad marjad ühtlaselt. Kui aga keedis panna purki kohe pärast keetmise lõppu, tõusevad marjad purgi ülaossa. Džemmi puhul pole jahutamine oluline. Tõsta moos steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes