Hoidised  » Moosid ja keedised

Moos kõvakoorelistest marjadest moosisuhkruga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Põhiretsept, kuidas keeta moosi kõvakoorelistest marjadest moosisuhkruga.
Kogus: 1 portsjon
Aja marjad koos veega keema ning sega vähehaaval juurde suhkur. Lase 20 minutit keeda, tegutsedes vastavalt sellele, kas soovid keedist või džemmi; viimase saamiseks võid marjad saumikseriga purustada. Lase 20–30 minutit jahtuda, paar korda ettevaatlikult segades. Jahtumise ajal hakkab vedelik moosisuhkrus oleva pektiini mõjul paksenema ning kui keedist veel tasakesi segada, jaotuvad marjad ühtlaselt. Kui aga keedis panna purki kohe pärast keetmise lõppu, tõusevad marjad purgi ülaossa. Džemmi puhul pole jahutamine oluline. Tõsta moos steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa