Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

Kreegikeedis karamelliseeritud Kreeka pähklitega

Moosid ja keedised

Kreegikeedis karamelliseeritud Kreeka pähklitega

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Kreeka pähklitega valmistatud hõrk kreegikeedis maitseb hästi saia peal, kuid seda võib panna ka tordi vahele.
Taimetoitlastele
Kiudainerikas
Retsept
portsjonile
80 g Kreeka pähkel
2 sl Suhkur
1 kg kreegid (kivideta)
1 kg Suhkur
1 tk Sidrunist pressitud mahl
Tükelda kreeka pähklid ja rösti kuival pannil, puista üle 2 sl suhkruga. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud ja helepruuniks tõmbunud ehk karamelliseerunud; eemalda tulelt. Pese kreegid ja puhasta kividest. Sega potis kreegid, suhkur ja sidrunimahl, kuumuta pidevalt segades keemiseni. Lase 4 minutit keeda ning lisa siis pähklid. Vala segu steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt. Jahutamise ajal pööra purke korduvalt ümber, et moos jääks ühtlane.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega