Hoidised  » Moosid ja keedised

Ploomimoos rosinate ja pähklitega

Keskmine hinne: 3.31 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Rosinate asemel võid katsetada ka teiste kuivatatud puuviljadega.
Kogus: 1 portsjon
  1. Lõika ploomid neljaks ja haki sidruni ning apelsini viljaliha.
  2. Sega kõik komponendid, v.a pähklid, omavahel kokku.
  3. Lase segu keema ja keeda, kuni suhkur on sulanud. Keeda, kuni moos hakkab paksenema.
  4. Eemalda tulelt ja sega juurde pähklid.
  5. Tõsta moos kuumadesse purkidesse ja sule õhukindlalt.

SOOVITUS:  
* Tummine ploomimoos sobib nii saia peal söömiseks kui ka näiteks lisandina friteeritud juustu ja hariliku juustu kõrvale.
* Kui tahad vürtsi lisada, võid moosi hulka segada ka hakitud ingverit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tehvandi 01.märts 2013 05:17
tegin just seda moosi, sidruni asemel lisasin laimi ja panin ka veidi kuivatatud jõhvikaid sisse. Mina riivisin apelsini ja laimi koore ning siis hakkisin nende viljaliha, sisu. väga maitsev tuli! Ja kreeka pählid lisavad sellist mõnusat krõmpsu. Keele viib alla :) kindlasti super juustuvaagnale. Saia peal juba proovisin, njämm.
Elo 28.aug 2011 19:39
"1. Lõika ploomid neljaks ja haki sidruni ning apelsini VILJALIHA" Seega ainult sisu tükeldada :)
Riin 24.sept 2010 15:29
Kuidas seda siis tehakse? Apelsin ja sidrun koos koorega v. ainult mahl, kreekapähklid suurte tükkidena? Saaks ullikesele asjade käiku selgitada. Ploonimoos muidu kipub väga vedel tulema, kui veel tsitruseliste mahl ka hulgas, kuidas ta siis tummiseks saab?
sillike 30.aug 2010 17:22
teen seda mitu aastat juba- vääga hea!:A
1