Hoidised  » Püreed

Adžika õunte ja porgandiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Valmista seda ehedalt vürtsikat kastet siis, kui kodumaised tomatid-paprikad on valmis. Kõige paremini sobivad siia tavalised koduaia õunad.
Valmistusaeg:

1,5 tundi

Kogus: 1 portsjon
Tükelda õunad, paprika, pipar ja tomatid suuremateks tükkideks ning purusta köögikombainis. Sega hulka riivitud porgandid. Lase keema ning keeda tasasel tulel ja aeg-ajalt segades 1 tund. Lase natuke jahtuda ning sega hulka purustatud küüslauk, õli, suhkur ja sool. Sega ja lisa siis äädikas. Sega hästi läbi, tõsta purkidesse ja kaaneta. Säilita külmas.

Kogustest valmib 2,5-3 liitrit hoidist (sõltuvalt sellest, kui tihke viljalihaga on tomatid)
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mina_olen_mina 04.okt 2011 12:12
on see adzika või mitte aga igatahes jube hea oli küll. teen ka sel aastal
adzika 31.aug 2011 09:51
mis te vingute ja närite tähti:N
K. 08.aug 2011 17:56
Tegin ka seda retsepti. T?illit polnud ja sai ka väga hea. Lisasin omaltpoolt veel (soovitan ka teistele) musta pipart ja kaneeli (Y)
ivi 03.apr 2011 13:35
"adzika" või mitte-väga mõnus lihakõrvane-ja sobib ka talveperioodil ahjuvorsti või liha lisandiks.nimi ei olegi tähtis-peaasi,et maitsev on.mina kirjutasin retsepti üles ja nimetuseks panin ikka adzika-väga hea sai-aitäh andjale!
JAN7 27.sept 2010 11:51
See g"gemüüze" pole miski ad?ika! Adzika on see, mida elli kirjutas. Nimetagem asju ikka õigete nimedega, muidu tekitame vaid segadust ja pakume valede nimedega retsepte ka muude toitude puhul. Keegi ei hakka ju nimetama pilaffi risottoks. Miks siis miskit teravat moosi hakkame nimetama adzikaks?
hollalla 06.sept 2010 19:59
200 g küüslauku 200 g kreeka pähklit 200 g teravat (väikest) punast pipart 200 g rohelist koriandrit 200 g (või natuke vähem) soola aja kõik v.a. sool läbi hakklihamasina ja puista segule vahele soola, siis teeseda kõike veel üks kord ja pane purki. See on nii äge, lihale pane peale ainult natuke ja seisab teine väga kaua. Head isu!
Naade 06.sept 2010 08:35
ka mina teen adzikat nn toorhoidisena, mitte keedetult ja just elli kirjutatud koostisosadega. Siintoodud keedust kavatsen proovida, aga adzika see küll pole...
elli 20.dets 2009 21:53
jama.adzika ei ole mingi puder.abhaasias vamistatakse adzikat nii:punane kibe pipar, küüslaauk -
peterselli koriand-
rit tilli soo-
la kreeka pähklit,salvest valmistab ka mingit tomati putru ja nimetab adzikaks.teie valmistatud puder on adsapssandaal või skandaal.
inx1908 09.dets 2009 20:44
Hüpersupermegamaximõ-
nus ,gripihooajal nr.1 toidukõrvane.Sügisel valmistatud topeltkogus hakkab juba lõppema,oleks pidanud rohkem tegema.Soovitan kõigile,kel aiasaadused võtta.
1