Hoidised  » Püreed

Kibuvitsapüree

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Maitsev ja väga vitamiinirikas hoidis kibuvitsamarjadest.
Kogus: 1 portsjon
Valminud kibuvitsamarjadel eemalda vars ja õieosad, loputa ja aseta keeva vette, keeda kaanega suletud nõus väga aeglaselt üks tund, vahetevahel sega marju, suru läbi sõela.
Sõelale jääv marjajääk sisaldab veel palju viljaliha, sellepärast keeda seda veel kord vähese veega ja suru läbi sõela. Edasi keeda püreed lahtises nõus u 10 min, sega koguaeg puulusikaga kaheksaid tehes, et vesi kiiremini aurustuks ja püree tihedamaks muutuks. Lisa suhkur ning keeda püreed veel 10 min. Valmis püree tõsta kuumalt kuumadesse purkidesse, täites purgid ääreni. Sule purgid koge.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
sirii 12.aug 2006 19:55
kas kibuvitsamarju keetes võivad seemned sisse jääda või on selle koguse puhul arvestatud, et seemned ka ikka eemaldatakse?
1