Hoidised  » Siirupid

Roosiõiesiirup

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Mida lõhnavam roos, seda parem keedis.
Keeda poolest kilost suhkrust 1 klaasi veega siirup, millele sega pärast keetmist juurde ühe sidruni mahl. Teine osa suhkrut läheb roosiõite peale puistamiseks, seda tuleb teha juba eelmisel õhtul. Võta punased ja roosad õielehed ja lõika neil ära kinnituskoha valge osa.
Järgmisel päeval pane suhkruga läbiimbunud õielehed siirupisse ning keeda tasaselt 4-5 minutit.
Sulge purk õhukindlalt. Väga maitsev teega ja sobib isegi kohvisse.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ülle 15.sept 2012 20:02
Olen teinud kurdlehise roosi õielehtedest ja kasutanud ka veidi närtsinud välimusega õisi (nipp:needsamad kurdlehise roosi kuivatatud õielehed talvel tee sisse visatuna täidavad terve maja roosilõhnaga, see on imeline.), aga maitse tõesti ei pruugi igaühele meeldida. Sain kunagi igiammu proovida roosimarmelaadi, sellest ajast meeldib. Point on selles, et süües ära mõtle lõhnaõli, vaid rooside peale:D
mari 18.juuli 2012 16:36
Minule küll see roosiõie moos ei maitsenud, sain külas kunagi proovida, suhu jääb lõhnaõli maitse ja lõhn ka magusavõitu, aga kellele meeldib ja suhkrust kahju pole, proovige.
Hanna 18.juuli 2012 14:46
kas on keegi keetnud roosisiirupit? kuidas õnnestus ja kuidas siis seda kasutada? Tundub huvitav aga hirmutab see suhkrukogus kas ikka tasub ära see vaev ja aeg?
mammu 23.juuli 2011 18:37
aga tõesti millised roosid sobivad?kas näiteks pargiroosid sobivad ja kas mahakukkunud aromaatseid õisi võib ka kasutada või peavad need olema elava lille küljest?
küsija 16.okt 2009 10:45
millised roosid sobivad?
1