Hoidised  » Soolamine

Mari kodused hapukurgid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Mari Autor: Kassisaba
Ūlihead hapukurgid.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kurgid olgu saledad umbes 10 cm pikad. Kurgid pesta korralikult jooksva vee all, nühkides neid harjaga. Seejärel panna 10 tunniks kargesse külma vette seisma. Tillivared ja mustasõstralehed lõigata nii pikaks, et mahuvad korralikult purki. Küüslauk koorida ja viilutada. Purgi põhja panna mustasõstralehed, tillivarsi , näpuotsaga tilliseemneid ja üks keskmine küüslaugu viilutatud küüs.
Sinna peale laduda tihkelt kurgid. Mida vähem tühje kohti purki jääb, seda parem. Nii laduda vaheldumisi purk korralikult täis. Peale jäävad mustasõstralehed ja tillivarred.
1 liitri vee kohta võtta 1 keskmise kuhjaga supilusikatäis soola. Sool lahustada vees ja kallata kurkidele. Vesi peab olema purgi ääreni, hiljem juurde lisada ei tohi. Siis panna nad 4-5 päevaks lahtiselt tuppa seisma. Pange purgi alla kauss, sest käärimisprotsessi tulemusena hakkab vesi üle tulema. Korjake ära tekkinud vaht. Pärast lahtiselt seismist kaanetage plekk-kaanega ja toimetage jahedasse kohta. Kontrollige, et purk oleks hästi suletud.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Edka 19.juuni 2012 20:33
Ka mina teen hapukurke nii ja parem kui oleks veel kas allika või kaevu vesi. Mina toon selleks ema kaevust vett.
pärlipüüdja 09.sept 2009 16:45
Kui kaua selliselt tehtud kurgid külmkapis säilivad?
1tiina 15.nov 2004 09:08
Tere! Kiidan väga Mari retsepti! Tegingi oma viimased kurgid just selle retsepti järgi ja uskuge :) tulid väga maitsvad ja krõmpsuvad hapendatud kurgid! Marile suured tänud.
1