Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Kodune pannkoogijahu ja mustikasiirup

Hommikusöögid

Kodune pannkoogijahu ja mustikasiirup

Nigella Lawson Nigella ekspress
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Nigella Express
See retsept muudab su elu kardinaalselt. Sellest avaldusest ei õhku mitte niivõrd eneseupitamist, kuivõrd lihtsalt ülevat entusiasmi.

Ettevalmistusaeg: 15 min Valmistusaeg: 5 min

Retsept
portsjonile
PANNKOOGIJAHU
600 g jahu
3 sl Küpsetuspulber
2 tl Söögisooda
1 tl sool
40 g suhkur
PANNKOOGITAINAS
1 tk muna
250 ml piim
1 sl sulatatud või
MUSTIKASIIRUP
200 g Mustikad
125 ml Vahtrasiirup
Sega alltoodud ained kokku, pane purki ja hoia käeulatuses. Kui siis kodakondsed hommikul midagi head nõuavad, võta see pulber välja, sega muna, piima ja sulatatud võiga ja ongi paari käeliigutusega pannkoogitainas valmis. Nii lihtne see ongi.
Võta 2,5 dl pannkoogijahu kohta 1 muna, 2,5 dl piima ja 1 supilusikatäis sulatatud võid. Sega mõõdukalt.
Aja lame grillpann või tavaline pann keskmisel-kõrgel kuumusel kuumaks.
Tõsta kuumale pannile 1,5–2 supilusikatäie suurused tainaportsud. Kui väikeste pannkookide pinnale hakkavad mullid tekkima, keera koogid ümber ja prae ka teiselt poolt kuldpruuniks. Ühe poole peale peaks kuluma umbes minut.
Kogustest valmib 15 pannkooki läbimõõduga u 8 cm.
Mustikasiirup pannkookide kõrvale
Pane siirup ja mustikad potti ning aja keema.
Keeda 2–3 minutit, kalla kannu ja pane koos pannkookidega hommikulauale.

KOMMENTAARID

Mele 24.nov 2012 22:08
Väga tänuväärne retsept. Jahu oli varem tehtud, piima polnud ja tegin keefiriga. Täna tuli tunne peale ja niks-naks olid pannkoogid valmis. Väga head.
Koortitibu 04.apr 2012 12:00
Minu lemmikud. Kogu aeg on jahu köögikapis olemas. Kui tainast teen, siis lisan veel natuke suhkrut, muidu mehele ei meeldi. Mina siirupit ei tee ja sööme kondenspiimaga.
viiluke 06.dets 2009 18:09
Kas muna tuleb vahustada ka enne lisamist?
nomis 20.mai 2009 16:15
miks see tainas nii paks tuleb et lusikas isegi sees ei liigu
qaidi 04.apr 2009 22:50
väga vanaema pannkookide moodi koogid tulid ja väga maitsvad ka..mees just küsis,et kas teen homme hommikul veel:)
Aksike 02.apr 2009 21:05
;)Muidu head, aga soola tuleks rohkem panna.
minni 30.märts 2009 22:56
Väga mõnus vaheldus "tavalistele vanaema pannkookidele". Perele igatahes väga maitses. Tasub igal juhul proovida.
Margit85522 29.märts 2009 22:59
Järele pole veel teinud, kuid tõesti nõustun kelly'iga, et natuke ilmetud näevad välja. Vanad head munavalgevahuga tehtud pannkoogid on ikka üle kõige, lihtsalt parimad.
g. 28.märts 2009 19:58
saates ütles, et seal võib kasutada tuhksuhkurt või tavalist suhkurt, vahet ei ole
kelly 28.märts 2009 14:36
Minuarvates natuke ilmekud :( Olen vist liiga harjunud tavaliste vanaema pannkookidega :D
ekueku 25.märts 2009 09:57
väga head koogid,just tegin lastele
siirikirikal 24.märts 2009 16:05
Täpselt nii oli meile antud retseptis suhkrukogus kirjas. Muutsin selle grammideks, et oleks arusaadavam. Origi-
naalretseptis on "caster sugar", mis on peeneteraline valge suhkur, mitte tuhksuhkur. Kuna seda meil eriti ei liigu, on see asendatud tavalise valge suhkruga, mis on "caster sugari" lähim vaste.
kodukanake21 24.märts 2009 15:21
Kuidas aru saada sellest suhkru kogusest?? Kas saates polnud mitte tuhksuhkrust jutt???
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes