Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Väike munapirukas

Hommikusöögid

Väike munapirukas

Anni Arro 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Lihtsalt vastupandamatu välimuse ja väga hea maitsega munapirukas sobib hästi näiteks lõhesalatiga. Minul tekib sügiseti supiisu – miks mitte pakkuda munapirukat koorese lõhesupi kõrvale.
Retsept
portsjonile
300 g Lehttainas
50 g Spinat
2 tk Tomat (soovitavalt kollane)
5 tk Kirsstomatid
1 tk Punane sibul
3 tk Muna
0.33 klaasi Piim
sool, pipar
Oliiviõli
2 oksa Rosmariin
Kuumuta ahi 200°C-ni. Määri väike ahjuvorm (minul 15 cm läbimõõduga) võiga ja suru tainas vormi. Äärista servad hõbepaberiga (siis ei vaju servad küpsedes alla) ja küpseta ca 5–7 minutit, kuni pind on kergelt krõbe. Eemalda hõbepaber. Küpsetamise ajal poolita kirss-ja kollased tomatid, viiluta sibul ja prae oliiviõlis koos rosmariiniokstega kergelt läbi.
Lisa spinat ja kuumuta veel umbes minut aega. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta segu tainapõhjale. Klopi kausis munad ja piim, lisa tsipake soola ja kalla vormi. Küpseta pirukat ahjus umbes 15 minutit, kuni pind on kaunilt kuldne (proovi küpsust tiku või hambaorgiga).
Enne serveerimist lase pisut jahtuda. Kui pirukaviil on juba taldrikul, piserda peale natuke väga head külmpressitud oliiviõli.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke