Hommikusöögid

Väike munapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Anni Arro
Lihtsalt vastupandamatu välimuse ja väga hea maitsega munapirukas sobib hästi näiteks lõhesalatiga. Minul tekib sügiseti supiisu – miks mitte pakkuda munapirukat koorese lõhesupi kõrvale.
Kogus: 2 portsjonit
Kuumuta ahi 200°C-ni. Määri väike ahjuvorm (minul 15 cm läbimõõduga) võiga ja suru tainas vormi. Äärista servad hõbepaberiga (siis ei vaju servad küpsedes alla) ja küpseta ca 5–7 minutit, kuni pind on kergelt krõbe. Eemalda hõbepaber. Küpsetamise ajal poolita kirss-ja kollased tomatid, viiluta sibul ja prae oliiviõlis koos rosmariiniokstega kergelt läbi.
Lisa spinat ja kuumuta veel umbes minut aega. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta segu tainapõhjale. Klopi kausis munad ja piim, lisa tsipake soola ja kalla vormi. Küpseta pirukat ahjus umbes 15 minutit, kuni pind on kaunilt kuldne (proovi küpsust tiku või hambaorgiga).
Enne serveerimist lase pisut jahtuda. Kui pirukaviil on juba taldrikul, piserda peale natuke väga head külmpressitud oliiviõli.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa