Hommikusöögid

Hommikuleivakesed

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Heivi Peterson
Riisihelbeid ja kodujuustu sisaldavaid tervislikke leivakesi on mõnus serveerida hommikueineks. Küpseta leib ahjuplaadil ühes tükis valmis ja lõika siis ruutudeks.
Valmistusaeg:

Jogurti-helbesegu seismiseks 1 öö + taina valmistamiseks 10 minutit + küpsetamiseks 40 minutit

Kogus: 1 portsjon
1. päev
1. Sega omavahel jogurt ja kodujuust, seejärel sega hulka riisihelbed. Kata anum toidukilega ning lase sel seista külmikus järgmise päevani.
2. päev
2. Sega sool, jahu, rasvaine, maisihelbed ja kergelt vahustatud muna. Lisa saadud segu eelmisel päeval tehtud jogurti-helbesegule ning töötle korralikult. Segu ei tohi jääda väga paksu pudru taoline; kui see on liiga paks, lisa veidi jogurtit.
3. Kata kõrgete servadega ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota tainas ühtlaselt paberile.
4. Küpseta eelsoojendatud ahjus 225 °C juures 40 minutit ehk kuni küpsetis on saanud ilusa kuldse värvi.
5. Lase jahtuda ja lõika siis sobiva suurusega tükkideks. Serveeri näiteks koos kodujuustuga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Twixy 25.jaan 2009 11:12
Meelepärane jogurt on suht kahtlane seal. Selles suhtes, et kes tahab ikka soolaseid leivakesi, siis soovitan panna maitsestamata jogurtit. Ise tegin külmkappi seisma jäänud maasikajogurtiga ja selle maitse jäi läbi kumama ning see veits häiris.
väikeviidik 17.jaan 2009 14:27
Kas tõesti vaja nii kuumas ahjus nii pikka aega küpsetada?
1