Hommikusöögid

Võisaiad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Lia Virkus
Maitsvad lihtsad saiakesed, millega tasub kindlasti rõõmustada oma peret. Või- ja suhkrusilm saiakeste keskel teeb neist mahlased ja maitsvad hõrgutised. Enamik vajaminevatest ainetest peaks kodus kapis ka olemas olema.
Valmistusaeg: üle 60 min
Hõõru pärm vähese suhkru ja soolaga vedelaks. Lisa käesoe piim ja muna, kardemon, ülejäänud suhkur ja sool. Sega vähehaaval hulka jahu ja sõtku ühtlaseks tainaks. Lõpuks lisa toasoe või, sõtku ühtlaseks. Lase tainal rätiku all kerkida 0,5–1 tund ehk taina mahu kahekordistumiseni. Veereta tainast umbes 30 väikest palli. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase rätiku all kerkida 20 minutit. Vajuta iga palli keskele süvend ning pane igasse süvendisse tükike võid ja 0,5 tl suhkrut. Küpseta 225kraadises ahjus 20–25 minutit (pöördõhurežiimil 10–15 minutit).
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kiku 06.dets 2011 11:44
Tõesti head!
Helen 10.aug 2011 12:36
lisasin veidi rohkem kardemoni- väga maitsvad, süüa kohe ja külm piim kõrvale!
kaisa23 24.jaan 2011 15:02
Tegin neid saiakesi paar päeva tagasi ja väga väga head tulid:) kindlasti soovitan proovida, saiad tulevad kohevad ja mõnusalt magusad. Kindlasti teen neid veel:P
1