Hommikusöögid

Köögiviljapirukas kamajahust muretaina põhjal

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Maire Suitsu
Isetehtud tainas jääb mure ja pehme, kus tänu kamajahule rohkem kui tavalises muretainas ka kiudaineid sees. Mahlane juustutäidis teeb lahtisest pirukast tõelise maiuspala.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Taina valmistamiseks sega kõik kuivained põhjalikult kokku. Lõika või kuuma vette kastetud noaga kuubikuteks, puista jahusegu peale ja lase 5 minutit pehmeneda. Töötle ained sõrmede või mikseri tainakonksudega ühtlaselt sõmeraks. Tilguta külm vesi puru peale ja suru kätega palliks. Vajuta pall lamedaks kettaks, mähi küpsetuspaberisse ja hoia pool tundi külmas. Rulli tainas suureks õhukeseks kettaks ja tõsta tainarulli abil suure, 26–28 cm läbimõõduga madala pirukavormi peale. Suru tainas tihedalt vormi põhjale ja külgedele, lõika ülejääk kääridega ära. Hoia kasutamiseni külmas.
2.Keeda brokoliõisikuid paar minutit, jahuta külmas vees ja nõruta. Sega toatemperatuuril pehmenenud toorjuust munade ja piimaga. Kalla täidis tainapõhjale, kata brokoliõisikute ja tomativiiludega. Küpseta kõigepealt 10 minutit ahju alumisel siinil 225° juures, et ümbris kiiresti läbi küpseks. Seejärel küpseta 175° juures keskmisel siinil veel 30 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja pind kergelt pruunistunud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kristiinap 12.veeb 2011 16:23
Ei tulnud eriti maitsev, kasutasin farmi toorjuustu. Põhi oli väga tugevalt kamamaitseline ja toorjuustust-
brokkolist-tomatist ei tulnud mõnusat maitsekooslust. Võibolla mõne teise toorjuustuga?
el 25.jaan 2011 12:54
Tuleb kuidagi tuttav ette :D http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=7768
1