Hommikusöögid

Täisterapõhjal paprika-porgandipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang, Lia Virkus
Mahlane porgandipirukas võlub kõiki. Söö pirukat soojalt.
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistusaeg 30 minutit + 30 minutit külmas + 25 minutit ahjus

Kogus: 8 portsjonit
Sega või, kodujuust ja jahud käsitsi või köögikombainis. Lisa lusikahaaval vesi, kuni tainas on ühtlane. Vajuta tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja pane pooleks tunniks külma (või korraks sügavkülma). Pruunista jämeda riiviga riivitud porgandid ja hakitud sibulad pannil õlis. Lisa puljong, maitsesta pipraga ja kuumuta 5 minutit. Lisa tükeldatud paprika ning lase
15 minutit keeda. Sega hulka pool riivjuustust ja hapukoor. Vala kuum segu tainale ja puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 225-kraadises ahjus 20–25 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Inge 07.veeb 2012 15:49
Väga hea tuli! Väga maitsev pirukas! Ainult põhi jäi natuke pehme, ääred küll olid mõnusalt krõbedad. Mina täisterajahu ei kasutanud, ainult nisujahu. Soola juurde ei lisanud ja kasutasin kana puljongikuubikuid tilliga. Nendest tegin siis puljongi. Aga kindlasti teen seda varsti jälle:Y
Siiri 08.juuni 2011 21:22
Väga hea pirukas tuli, teen seda kindlasti veel! Huvitav, et retsept ilma soolata on, ma panin nii tainale kui ka täidisele siiski veidi soola ka juurde.
1