Hommikusöögid

Sarvesaiad singi ja juuustuga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Krõbedad soojad sarvesaiad on hommikul võrratud! Vaid taina peaks eelmisel õhtul valmis tegema ja külmkappi ootele jätma.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 30 min + kerkib öö läbi + 1 tund + ahjus 15–20minutit

Sulata 50 g võid ja jäta jahtuma. Sega 1dl käesooja piima 1 tl suhkruga ja lahusta selles pärm. Lisa 1 dl jahu ja klopi hästi läbi. Lisa 0,75 dl toasooja piima, 1,5 sl suhkrut ja muna. Klopi ühtlaseks. Lisa jahtunud sulatatud või.
Mõõda suurde kaussi 4 dl jahu ja 100 g külma võid ning haki noaga läbi, jättes või u 0,5–1 cm tükkideks. Vala vedel tainas jahu-või hulka, sega ühtlaseks. Kata kauss toidukilega ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi.
Vormi tainas rohke jahuga laual 2 palliks ja rulli kumbki õhukeseks kettaks. Lõika 8 sektoriks. Iga sektori laiemale osale riputa riivjuustu, hakitud sinki ning maitse järgi peterselli või porrut. Keera rulli, tõsta ahjuplaadile ja lase tund soojas kohas rätiku all kerkida. Määri pealt vähese veega segatud lahtiklopitud munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus kuldpruuniks.
Kogus 16 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Gerda 13.juuli 2012 13:37
Aeganõudvad küll on, kuid see-eest maitsevad väga hästi!
1