Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Köögiviljatamp

Hommikusöögid

Köögiviljatamp

Margit Miller Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Köögiviljatampi ajendas mind tegema sügisest saati oma järge ootav kõrvits. Kartulist, porgandist ja kõrvitsast saab kiiresti maitsva püree, mida on hea pakkuda näiteks ahjuliha kõrvale. Kõrvits annab toidule ilusa kuldkollase jume ning tänu mahedale maitsele söövad tampi hea isuga ka need, kes muidu suured kõrvitsasõbrad ei ole.

20-40 min

Retsept
portsjonile
10 tk Kartul
2 - 3 tk Porgand
2 tk Kõrvitsaviil (5- 6 cm paksused)
1 tk Sibul
2 - 3 spl Või
Koori ja tükelda kartulid, porgandid, sibul ja kõrvits. Keeda köögivilju soolaga maitsestatud vees, kuni need on pehmed (25–30 minutit). Kurna enamik keeduvett kaussi, jättes potti 1–2 dl vett. Tambi köögiviljad pudruks. Maitsesta soolaga ja klopi mõnusalt vahuseks. Vajadusel lisa veel keeduvedelikku.

KOMMENTAARID

-S- 07.nov 2012 19:23
Kallasin peaaegu kogu vee ära aga ikka tuli väga vedel, kuna kõrvits imes kõvasti vett endasse. Muidu maitse on supper.
Eliis 17.okt 2012 20:11
See on lihtsalt mu lemmik! Teen seda igal ajal... Tavalist kartuliputru teen aina harvem, ikka lisan porgandit ja kõrvitsat ka! :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool