Hommikusöögid

Hirsipuder rosinatega II

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Pikalt podisev hirsipuder sobib talvisteks õhtuteks-hommikuteks. Hea maitse annavad pudrule rosinad ning hästi maitseb see ka marjakisselliga. Kes soovib, võib muidugi ka soolast hirsiputru teha.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Pese hirsitangud rohke veega ja nõruta tihedal sõelal. Pane hirss koos keeva veega potti ja keeda aeg-ajalt segades, kuni vesi on imendunud. Lisa piim, rosinad, sool ja suhkur. Hauta hästi väiksel tulel aeg-ajalt segades 40–45 minutit, kuni hirss on pehme. Ole pudru läheduses ja lisa vajadusel vett.

SOOVITUS:
Hirsipuder ei jää kibe, kui kupatad hirssi kaks korda keema ja alles siis jätad hirsi koos piimaga keema.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
jooneratas 10.märts 2014 15:41
Minu vanaema õpetas, et hirssi peab läbi mitme vee hoolega pesema (hõõruma käte vahel). Olen seda õpetust ikka järginud ja pudru pole kunagi kibe olnud.
HildaKai 21.jaan 2014 08:45
Mitte ainult et kupatad hirssi kaks korda keema - vaja on veel nõrutada kupatusvesi ära (sõela pole vajagi, ettevaatlikult niristad suurema vee üle potiserva ära), valad juurde uue keeva vee, ja nii vähemalt kaks korda vahetad vett. Viimase vee järel paned juurde piima ja lisad maitseained. Vahetusvesi, keevana, olgu teises potis varuks.
1