Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Veisekeel sinepikastmega

Hommikusöögid

Veisekeel sinepikastmega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sinepise roa võid valmistada nii veise- kui seakeelest.

üle 60 min

2 tundi 45 minutit

Retsept
portsjonile
1 kg Veisekeel
1 tk Porgand
1 tk Sibul
2 lehte Loorber
6 - 8 tera Must pipar
3 - 4 tera Vürts
Sool
KASTE
3 spl Või
2 spl Nisujahu
4 - 5 dl Keele keeduleem või lihapuljong
1.5 spl Sinep
3 spl Hapukoor
Suhkur
Sool
Sidrunimahl
Pane keel külma veega keema. Vett peab olema nii palju, et keel oleks kaetud. Lisa kooritud porgand ja sibul, sool, loorber, terapipar ja vürts. Keeda keelt 2–2, 5 tundi, kontrolli küpsust hambatikuga, torgates selle keele kõige paksemasse kohta. Kui keel on valmis, võta see keeduleemest välja, lase hetk jahtuda ja koori nahk. Pane kastme valmistamise ajaks keeduleemesse tagasi. Sulata või, pruunista selles jahu 3–4 minutit. Lisa kuum keeduleem, keeda segades 5–6 minutit. Kui tekib klompe, hõõru kaste läbi sõela. Sega hulka sinep ja hapukoor, maitsesta soola, suhkru ja sidrunimahlaga. Lõika keel viiludeks, tõsta taldrikule ja tõsta peale kaste.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool