Hommikusöögid

Tatrapuder hapukoore, singi ja munaga

Keskmine hinne: 3.9 Allikas: Sepamaa talu köök 2 Autor: Anni Arro
Kunagi, kui Sepamaa talu alles ostsime, oli Kastna külas veel pood, kus heal juhul müüdi vorsti, saia, leiba, sprotikonservi ja tatart. Kuna olime ”linnast”, siis minu emale tatart ei müüdud. Meil ju kõike niigi palju! Ema siis saatis meid, lapsi, poodi, et äkki meile müüakse. Küsisime Poe-Tädilt 2 kilo tatart. Ta hakkas õelalt naerma: ”Milleks teile nii palju tatart? Mida te sellega teete? Teil ju pole loomi!” Me ei saanud üldse aru, mis loomades ta räägib… Ütlesime, et ikka söögiks. Selgus, et tema söödab tatart loomadele. Lõpuks jõudsime kompromissini, et Poe-Tädi müüb meile tatart käepärase kotitäie. Kott tatart täis, tõstis ta kauba kaalule – ja läks näost lillaks. Kotis oli 2,5 kilo tatart! Ahnus ajab ikka upakile küll!
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 2 portsjonit
Rösti tatar kuumal pannil korraks läbi. Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Lisa pressitud küüslauguküüned, viilutatud kuivatatud tomatid ja röstitud tatar. Pruunista pisut ja kalla peale vesi. Keeda, kuni tatar on pehme, kuid mitte liiga pudru. Tatar peab jääma parajalt krõmps ja sõmer. Soovi korral maitsesta soolaga. Aga ettevaatlikult, sest kuivatatud tomatid annavad ise paraja soolasuse.
Kuumuta pannil õli ning prae viiludeks lõigatud sink ja sibul mõnusalt pruuniks. Lükka sibula ja singiviilud panni serva ja prae keskel munad. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri tatar hapukoore, praetud sibula, singi, munade ja värske tomatiga. Peale puista ohtralt maitserohelist. Roog sobib mehisemaks hommikusöögiks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Karlahipatriz 17.veeb 2014 06:34
I am totally wowed and praerped to take the next step now.
Elsa 11.juuni 2012 16:59
Kas tatart enne röstimist pestakse? Seni olen enne tarvitamist alati pesnud ja on väga must olnud.
1