Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Rukkijahust näkileivad

Hommikusöögid

Rukkijahust näkileivad

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Krõbedast muredast näkileivast saab toreda võileiva, kui lihtsalt võid või toorjuustu peale panna, aga neid võib ka niisama krõbistada.

40-60 min

Ettevalmistus 20 min + külmkapis 30 min + ahjus 10 min

Retsept
portsjonile
3 dl Rukkijahu (jäme)
3 dl Rukkipüül
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
1 - 2 tl Roosuhkur
100 g Või
1 dl Piim
Sega jahud soola ja küpsetuspulbriga. Lisa pehme või ja piim ning sega ühtlaseks tainaks. Pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Rulli tainas õhukeseks, umbes 0,5 cm plaadiks. Lõika sobiva kujuga leivakesed, torka kahvliga augud. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Kogus 16 tükki.

KOMMENTAARID

Liisamaria 29.okt 2012 12:44
Palju paremad kui poe omad,soovitan.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes