Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Kartuli-kaerahelberösti

Hommikusöögid

Kartuli-kaerahelberösti

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Rösti Šveitsist pärinev kartuliroog, kus see oli talumeeste tavaline hommikusöök. Lisaks hommikusöögile võib seda pakkuda ka prae lisandiks.

20-40 min

Retsept
400 g Kartul
1 tk Sibul
1.5 dl Kaerahelbed
1 dl Vesi
1 tk Muna
1 dl Riivjuust
Sool
Must pipar
3 sl Õli
Kalla kaerahelbed veega üle. Haki sibul, riivi kooritud kartulid jämeda riiviga. Tumenemise vältimiseks sega kohe kaerahelveste, sibula, lahtiklopitud muna ja juustuga. Maitsesta soola ja pipraga. Aja õli umbes 24 cm põhjaläbimõõduga pannil väga kuumaks. Kalla kartulisegu pannile ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta keskmisel kuumusel 10 minutit. Kata pann kaane või suure taldrikuga ja keera ümber nii, et kartulikook jääb kaanele. Libista kook tagasi pannile ja küpseta ka teist poolt 10 minutit. Lõika rösti sektoriteks ja serveeri tomati või värske kurgiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke