Hommikusöögid

Kilupirukad

Keskmine hinne: 3.37 Allikas: Hõbedaste aastate kokaraamat Autor: Angelica Udeküll
Väheset komponentidega lihtne ja maitsev küpsetis, mis on ka üsna odav. Koos salati või puljongiga annab välja omaette kerge toidukorra. Meie kilu on kõrgelt hinnatud väike kalake, mis võileiva kõrval sobib hästi ka piruka peale. Sedasama pirukat on Angelica Udeküll pakkunud Helsingis Eesti esinduspirukana -  osutus väga menukaks.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Aseta lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või vormi, nii et ääred jäävad veidi üles. Kui tainas on liiga paks, rulli see enne plaadile panekut õhemaks. Paras paksus on 0,5 cm. Lõika porru ribadeks ja prae võis klaasjaks. Laota kuumutatud porru tainale, tõsta peale kilufileed ja raputa üle hakitud tilliga. Klopi munad lahti, lisa rõõsk koor ja vala segu pirukale. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 °C juures 20 minutit või kuni pirukas on kuldpruun.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa