Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Helge hommiku sõrnikud seemnete, hapukoore ja meega

Hommikusöögid

Helge hommiku sõrnikud seemnete, hapukoore ja meega

Maru Metspalu Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Sõrnikutaina võib ka eelmisel õhtul valmis teha. Hommikul saab esimesena ärganu kogu au ja rõõmu sõrnikute tegijana endale.
Retsept
2 pakki Kohupiim
2 tk Muna
0.5 dl Hapukoor
2 spl Roosuhkur
Sool
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Vanilliekstarkt
SERVEERIMISEKS
Mesi ja/või moos, hapukoor, röstitud seemned
12 tk

1. Klopi munad, hapukoor, suhkur, sool ning vanilliekstrakt omavahel. Lisa kohupiim ja sega ühtlaseks. Viimasena sega hulka jahu. Jäta tainas vähemalt 10 minutiks seisma.

2. Mul on kaks viisi, kuidas taina pannile saan. Esimesel juhul teen supilusika märjaks ja tõstan parajad tainaportsud pannile. Teisel juhul teen pätsid, paneerin need jahus ja siis pannile. Praen mõlemalt poolt kuldpruuniks.

3. Lapsepõlvest saati armastan sõrnikuid süüa külma hapukoore ja mee või moosiga. Traditsioonidele on lisandunud veel röstitud või karamellistatud seemned.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes