Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

ÜRDIMAITSELINE KASTE

Ürdimaitseline roheline kaste sobib kalast ja vähilistest toitude ja salatite kastmeks või ka dipikastmeks. Enne serveerimist lasta kastmel vähemalt 1 tund külmas ühtlustuda.
Retsept
portsjonile
MAITSEAINESEGU:
3 sl hakitud sibulat
2 sl hakitud petersellivart (?)
1 tl kuivatatud estragoni
8 purustatud valget pipart
2 sl veiniäädikat
1 dl vett
LISAKS:
2 dl hapukoort
1 ml ürdisoola (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1/2 tl sojakastet
2-3 sl hakitud peterselli, tilli või murulauku
Valmistusviis
Keeda maitseainesegu väikeses roostevabast terasest potis, kuni järele on jäänud ainult 2 sl vedelikku. Lase sel jahtuda ja kurna läbi. Sega hapukoore hulka maitseainesegu, ürdisool, soja ja petersell, till või murulauk. Lase kastmel külmas ühtlustuda vähemalt tund aega enne serveerimist. Paku kalast ja vähilistest toitude ja salatite kastmeks või dipikastmena.
Serveerimisviis
Enne serveerimist lase külmas vähemalt 1 tund ühtlustuda.
Lisandid
Kala, vähilised.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes