Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Krevetikastmega kohafilrr

Hommikusöögid

Krevetikastmega kohafilrr

Terevisioon
PrindiSoovita sõbrale
Tomati-krevetikastmega üleküpsetatud kohafilee.
Retsept
portsjonile
600 g kohafileed
200 g koorimata krevette
300 g kooritud krevette
1 apteegitillimugul (fenkol)
kalapuljongipulbrit
50 g musti kivideta oliive
800 g purustatud konservtomateid
100 g valget veini (peaks vist olema 100 ml)
värsket basiilikut
Eesti juustu
küüslauku
musta pipart
pisut õli
kastme paksendamiseks:
maisitärklist
Valmistusviis
Maitsesta kohafileed soola ja pipraga. Aseta fileed ahjuvormi põhjale üksteise kõrvale ja jäta maitsestuma. Potis või kõrgema servaga pannil prae pisut väheses õlis koorimata krevette. Lisa sinna ka viilutatud apteegitill ja purustatud küüslauk ning pruunista veel pisut. Seejärel vala juurde vein ja tomatikonserv. Kui kasutad toorest basiilikut, võid lehed varte küljest ära noppida ja kõrvale panna ning varred potti lisada. Hauta korralikult, et krevettidest maitset välja keeta. Vajadusel võib lisada vett, kui segu liiga paksuks keeb. Kui kaste on piisavalt maitsestunud, kurna see ja tõsta tulele tagasi. Liiga vedelat kastet paksenda maisitärklisega. Haki eelnevalt kõrvale pandud basiilikulehed ja mustad oliivid ning lisa need kastmele. Samuti ka kooritud krevetid. Maitsestamiseks võid soola asemel lisada pisut kalapuljongit ja loomulikult ka musta pipart. Nüüd vala kaste kalafileedele ja raputa peale pisut riivitud juustu. Küpseta ahjus, kuni kala on valmis.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
Pehme ja krõbe pikk sai.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes