Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

ÜRDIKASTE

Ürtide ja kooreseguse hapupiima kaste. Serveeri kartuli- kala- või aedviljasalati kastmena. Sobib ka dipikastmeks ning küpsetatud kala juurde. Valmistamisaeg u 5 minutit.

kuni 20 min

5

Retsept
portsjonile
3/4-1 dl hakitud värskeid ürte (tilli, murulauku, basiilikut, peterselli)
2 dl kooresegust hapupiima (hapukoore-keefiri segu, soomlaste kermaviili)
1/2 tl sidrunipipart
1 tl sinepit
1 ml soola (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
veidike valget pipart
Valmistusviis
Lõigu ürdid joogiklaasi kääridega hästi peeneks. Sega kausis kõik ained. Serveeri kartuli-, kala- või aedviljasalati kastmena. Sobib ka dipikastmeks ning küpsetatud kala juurde.
Serveerimisviis
Enne serveerimist lase mõnda aega külmas maitsestuda.
Lisandid

Märksõnad

ürdikaste

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga