Hommikusöögid

Saiavorm singiga

Keskmine hinne: 2.16 Allikas: Eesti Naine Autor: Marika Maschorov
Ahjus küpsetatud saiavorm singi ja juustuga.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Klopi munad lahti, lisa piim, kohvikoor, basiilik ja sool. Lao saiaviilud madalasse kaussi, kalla üle munapiimaga ning lase vähemalt 3 tundi jahedas seista. Seejärel tõsta saiaviilud pannkoogilabidaga pikka kitsasse keeksivormi, raputa peale riivitud juustu ja imeõhukeseks lõigatud singiribasid. Lao samal viisil ka järgmised kihid, jättes pealmiseks kihiks saiaviilud. Kui munapiima jäi üle, kalla see vormiroale. Raputa pinnale veidi punet ja riivjuustu. Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit, ehk kuni roog on küps ja kenasti pruunistunud. Paku juurde toorsalatit.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
Toorsalat.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marge 11.okt 2012 11:13
Täitsa mõnsa vorm. Olin kunagi teinud saiavormi suure hulga praesibula ja pipraga, siis arvasin, et see ei saa midagi väga erinevat olla. Küll valmistamisviis on siin kirjas kummaline. Kirjelduses on, et ligunenud saia peaksin tõstma! No sellisel moel tuleb üks pläga sellest. Alustasin hommikul enne tööle minekut. Ladusin saiad suurde ovaalsesse vormi põhja, järgmise kihi liha (kasutasin grillkana tükke) ja juustu. Peale ladusin taas saia kihi. Valasin koore, piima, muna segu peale. Ja riputasin pealt riivjuustuga. Ja külmikusse päevaks seisma. Õhtul töölt tulles ahi sooja ja ahju.
1